Mopshond

Welkom op deze website over mopshonden.

Voeding mopshond

Het vinden van voedsel voor de mopshonden is eenvoudig. Ze lijken bijna alles  lekker te vinden! Maar het feit dat ze zowat alles eten willen ze ook constant blijven eten. Eén van de grootste problemen met de gezondheid van mopshonden is zwaarlijvigheid dit kan leiden tot een aantal zeer ernstige problemen, weeg daarom de mops regelmatig om te controleren of die niet te zwaar wordt.

Het is niet eenvoudig zelf een complete voeding voor de hond samen te stellen die alle benodigde eiwitten en mineralen in de juiste hoeveelheden en verhoudingen bevat. Vlees alleen is beslist geen complete maaltijd voor een hond. U voorkomt problemen door hem kant en klare voeding van een goed merk te geven. Deze produkten zijn uitgebalanceerd en bevatten alles wat een hond nodig heeft. De hoeveelheid voeding die uw hond nodig heeft hangt af van zijn gewicht en zijn activiteit. Richtlijnen vindt u op de verpakking. Geef de voeding bij voorkeur verdeeld over twee maaltijden per dag. Zorg altijd voor een bakje vers drinkwater bij het eten.

Omdat de voedingsbehoefte van de mopshond afhankelijk is van onder andere zijn leeftijd en leefwijze, zijn veel verschillende soorten hondenvoedsel verkrijgbaar. Zo is er light voeding voor minder actieve honden en senior voeding voor de oudere hond.

De meest honden zijn dol op blikvoeding maar een hond die alleen maar blikvoeding eet, kan vroeg of laat problemen met zijn gebit (tandplak, wijkend tandvlees). Geef uw hond naast voeding uit blik dus op gezette tijden harde brokken of een kauwkluif!

pugwithbonesmall.jpg