Mopshond

Welkom op deze website over mopshonden.

Puppy kopen? Wel of geen hond

Al eeuwen lang bestaat er een bijzondere relatie tussen mens en hond. De hond is het enige huisdier dat zich - ten behoeve van de mens - voor tal van taken heeft weten te specialiseren.

Wilt u een rashond aanschaffen, dan heeft u een enorme keuzemogelijkheid. De keuze moet echter wel in één keer goed zijn, want u gaat een jarenlange band aan met de hond.

De gemiddelde levensduur van een rashond is tien jaar (kleinere rassen worden vaak wat ouder, grotere rassen wat minder oud). Het kiezen wordt makkelijker, als u vooraf goed bedenkt wat u de rashond hebt te bieden.

Verantwoordelijkheden.

De aanschaf van een hond brengt een aantal verantwoordelijkheden met zich mee.

Het ras dat u kiest moet bij u en uw gezin passen.

De hond verdient goede voeding.

De hond vraagt ruim voldoende aandacht en beweging.

U zult de hond een goede opvoeding moeten geven.

De vacht heeft verzorging nodig.

U dient de gezondheid van de hond te bewaken, onder meer door periodieke inentingen en wormkuren.

Wilt u de hond mee op vakantie nemen, dan zult u maatregelen moeten treffen. Trouwens ook als de hond thuis blijft.

De hond mag geen (over)last vormen voor gezinsleden, buren, bezoekersen anderen.

Hulp bij maken keuze.

De keuzes die u moet maken zijn:

Wel of niet een rashond?

Een reu of een teef?

Een puppy of een oudere (herplaatsings) hond?

Keuze voor een rashond: Welk ras is voor mij geschikt?

Bij welke fokker ga ik uiteindelijk een puppy kopen?

Bij het maken van een keuze voor een bepaald ras kunt u het beste contact opnemen met de pupinformatie van de bij de Raad van Beheer aangesloten rasverenigingen. Veel rasverenigingen bemiddelen ook bij de herplaatsing van oudere rashonden die op zoek zijn naar een nieuw baasje. LET OP! Wij adviseren u om nooit via internet een hond te kiezen en te kopen! Waak voor de malafide hondenhandelaren die via grootschalige advertenties met meerdere “populaire” rassen u verleiden tot de aanschaf van een goedkope schattige (ras)pup. Deze handelaren hebben slechts één doel voor ogen: zo snel mogelijk geld verdienen. Aan een zorgvuldige selectie van de ouderdieren en aan gezondheid van moederhond of pups of aan goede socialisering van de pups wordt vaak geen aandacht geschonken. Ook van de gezondheid van vader en moederhond is vaak niets bekend omdat de honden niet geregistreerd zijn of geen (erkende) stamboom bezitten of omdat er überhaupt geen gezondheidsonderzoeken zijn gedaan. Zo blijkt dat goedkoop later vaak duurkoop is als er van alles mis is met de gezondheid van de pup.

Het leed is dan al geschied.  naamloos12.png